2011-06-23 13:51:30• hírek • Kocsis Zoltán

Szabályoznák a központban a reklámokat

Új városrész fejlesztési tervet készül kidolgozni Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, amely a város legszebb részének, a Szabadság tér és annak környékének jövőbeni képét határozná meg.

Ilyés Gyula polgármester kifejtette, hogy az új tervnek szabályoznia kell két igen fontos tényezőt, amely meghatározná a régi központ arculatát: az egyik a reklámok, plakátok, napernyők méretét és színét, a másik pedig az épületek felújítását, renoválását érinti.

Szatmárnémetinek van ugyan egy rendelte, amely a fenti területeket szabályozza, ám az túlságosan interpretálható és engedékeny, mondta a polgármester. Ilyés szerint mindenképpen szabályozni kell a reklámok, plakátok konkrét méreteit, elhelyezésének lehetőségeit, színkombinációt. „Nagy világcégek is hajlanak nyugaton arra, hogy reklámjaik minél jobban alkalmazkodjanak környezetükhöz, hogy minél kevésbé sértsék a város képét", mondta a polgármester, példaként a legnagyobb üdítőital-gyárat hozva fel példaként.

Ilyés szerint szintén szabályozásra szorulnak azok a kérdések, hogy hol lehet a régi központban bármit is építeni, átépíteni és miként lehet ezen értékes épületeket renoválni. Beleértve a belső udvarok esetleges átalakításait, módosításait.

A városrész fejlesztési terv szükségességének harmadik oka a föld alatti garázs megépítésének lehetősége, amely szintén nagyban átalakítaná a Szabadság teret és környékét. Erről bővebben itt olvashat.


A legnagyobb világcégek napernyői is igyekeznek alkalmazkodni - némelyeknek sikerül is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: